14°
12°
chateauneuf-du-Pape-Kessler

Route langs de kastelen rondom Avignon

Van de Pausenstad tot aan de oever aan de andere kant van de Rhône, waar ooit het einde van de Pont d’Avignon stond, openen mooie oude gebouwen hun deuren voor u. Achter de grote stadsmuren liggen enkele prachtige tuinen, die angstvallig worden bewaakt alsof het schatten zijn. Ze vormen het symbool van een mooi verbond tussen de eeuwenoude grondstof en de kwetsbaarheid van het leven… 

1 dag

Afstand :
30 Km

Fort Saint-André in Villeneuve-lès-Avignon

Châteauneuf-du-Pape

Download de route als PDF

Het Pausenpaleis en fort Saint-André

In Avignon zijn ook veel kastelen en opmerkelijke gebouwen te vinden, te beginnen met het Pausenpaleis, dat op de UNESCO-lijst staat.

In Villeneuve-lès-Avignon, aan de andere kant van de Rhône, tegenover Avignon, waakt fort Saint-André. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op Villeneuve-lès-Avignon, de Rhônevallei en de Mont Ventoux. In de zomer kunt u het fort soms zelfs ‘s avonds bezoeken en vindt de tentoonstelling “Le Fort Habité” (het bewoonde fort) plaats, waarin wordt teruggeblikt op een relatief onbekende periode in de geschiedenis van het fort, toen het hoorde bij Hotel des Invalides in Parijs. Neem ook zeker een kijkje in het domein van de Abdij St André en de prachtige tuin en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de terrassen.

Aanrader

  • Voor kinderen is er een spelboekje beschikbaar (€ 2 bovenop het standaard ticket) waarmee ze het fort op een leuke manier kunnen ontdekken.
  • Bezoek aan het fort is inbegrepen in de Vaucluse Provence Pass.

Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape, de eerste AOC-wijn ter wereld, is een pareltje in het Franse wijnbouwerfgoed.

De gebieden met deze aanduiding strekken zich uit van Avignon tot Orange en de wijnstokken bevinden zich van de heuvels tot aan de oevers van de Rhône.
Het is een heel mooi gebied. Op de top van de heuvel liggen zelfs nog enkele overblijfselen van het kasteel.

Wist u dat…

Château de Brantes in Sorgues

Stop bij het Château de Brantes in Sorgues, dat vaak wordt geprezen om zijn schoonheid.

Het Château de Sorgues is gebouwd in 1700 en is privé-eigendom. De eigenaar opent op afspraak de deuren van zijn tuin voor. De tuin van het kasteel is geclassificeerd als “Jardin Remarquable” (opmerkelijke tuin) en “Historische Monument”.

In de tuin zijn Toscaanse accenten aanwezig. Bovendien is deze omringd door hoge cipressen en is deze voorzien van een prachtige vormsnoei vand e buxus, laurierblikken, magnolia’s en drie spiegelbassins waar de Sorgue doorheen stroomt. U vermaakt zich prima op deze prachtige plek. 😊.

Tip

  • Jardin de Brantes organiseert op 4, 5 en 6 juni 2022 een heel programma voor de “Rendez-vous aux Jardins”, een jaarlijks evenement om bezoekers bewust te maken van de vele mogelijkheden van parken en tuinen en om hen in contact te brengen met betrokkenen, zoals eigenaars en tuinders.